Fetita bosumflata si crengutele de vasc

It's only fair to share...Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someone

Intr-o dimineata tarzie, Dita impreuna cu mama ei pornira spre scoala. La nici cativa pasi dupa ce iesira din curte, se porni un vant puternic insotit de picaturi zdravene de ploaie. Fetita se uita catre mama ei care-i zambea spunandu-i sa mareasca un pic, pasul. Insa fata ramase pe loc si se uita la garduletul care imprejmuia casa, un pic ingrijorata. In urma cu o zi, mama ei a invatat-o cum se face un gard din nuieluse uscate. Acum, fetita privea cum vantul desprinde nuielusa cu nuielusa, distrugand gardul si…munca ei din ziua precedenta. Mai ca i se umpura ochii cu lacrimi. Mama ei o observa, isi indoi genunchii, se lasa in jos, si o intreaba:
⁃ Ce s-a intamplat?
⁃ Mama, tu nu vezi ce face vantul?
⁃ Ce face, draga mea?
⁃ Pai…uite, ne distruge gardul! Sunt foarte suparata! Mama lua de mana fetita si se intoarsera, apropiindu-se de gard. In timpul asta, fetita observa pe iarba din fata garduletului o multime de crengute de vasc, rupte din pomi, tot de vant. O apuca furia si incepu sa planga…
Se uita la mama ei si intreba:
⁃ Dar tu de ce nu esti suparata?
⁃ Pe cine?, intreba mama
⁃ Pe vant! Uite ce face!
⁃ Draga mea, natura isi face treaba; la fel si noi! Ea pe a ei, noi pe a noastra. Ba, chiar ne ajuta, spuse zambind.
Fetita se uita uimita la mama ei si intreba, mai mult din priviri, cum poate zice asa ceva cand, la picioarele lor era un covor de vasc si nuiele desprinse din gard.


Mama o mangaie usor pe cap si spuse:
⁃ Draga mea, in gradina sunt o multime de pomi ce trebuie tunsi, astfel incat, la primavara, sa aiba o coroana noua, bogata si roditoare. Acum avem ocazia sa facem asta curand!


“Cea mai mare oportunitate de a reusi exista in tine insuti. Nu conteaza mediul inconjurator; nu ai parte de noroc din intamplare sau prin ajutorul celorlalti; totul depinde de tine.”
Orison Swett Marden


Apoi, vascul este minunat dar, daca ar fi ramas sus, acolo in pom, te-ai mai fi putut bucura de frumusetea lui? Priveste ce covor frumos ai la picioare! Si, cine stie, poate ca din crendutele desprinse, una prinde radacini, si se va transforma intr-un nou copacel! Pamantul este ud datorita ploii, este pefect pentru asta! Niciodata nu stim totul, iar ceea ce azi poate parea un necaz, maine se poate dovedi a fi un dar, un ajutor, o bucurie. Intelegi?

Fetita se lasa pe vine si incepu sa mangaie bilutele albe de la picioarele lor si , pentru ca isi aminti ca acesta aduc norocul in casa, facu un mic buchetel pentru a-l da mamei ei. Era bucuroasa ca are ocazia sa faca asta, ba chiar avea grija sa nu le calce in picioare, astfel incat acest covor minunat sa isi pastreze pentru cat mai mult timp frumusetea si autenticitatea. Se uita catre mama ei, spunand:
⁃ Da, mama… Acum inteleg… Natura face treaba ei iar eu pot alege sa ma bucur de ea, iar eu fac treaba mea astfel incat si ea sa se bucure de a mea. Toate au un rost! Nu-i asa, mama?
⁃ Da, draga mea, exact asa… toate au un rost!

#resemnificare #recadrare #gandirepozitiva #alegere #viziune #oportunitate #vasc #noroc #natura #relatie #intelepciune

Autor text – Psih. Claudia Marinescu

It's only fair to share...Share on Facebook0Pin on Pinterest0Email this to someone
, by : Psih. Claudia-Florentina Marinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − fifteen =